droomlab.nl
 

Portfolio

De werkwijze van Droomlab

De projecten van Droomlab kenmerken zich door de aanwezigheid van een creatief proces. Dit geeft projectmanagers normaal hoofdpijn. "Creatieven zijn niet in te plannen" roept men dan. Door 7 jaar creatieve processen te begeleiden aan de Hoge School voor de Kunsten weten wij dat dat niet zo is.

 
 

Dialoog!

Ga vandaag nog een dialoog aan

Ik wil een dialoog!

De dialoog met onze klanten is het fundament van een goed project. De kwaliteit van de communicatie tussen jou en ons werkt direkt door in de kwaliteit van het produkt dat we ontwikkelen. Vandaar dat droomlab de uren die in overleg gaan zitten nooit factureert. Dit doen we om te voorkomen dat hierop wordt bespaard. Kwaliteit is tenslotte onze handel.

 

Projectmanagement

Elk project kent fases die het moet doorlopen voor een succesvolle uitkomst. Geen enkel project is echter tot een goede uitkomst gekomen door vinkjes op een checklist te zetten. Alleen gezond verstand en ervaring kunnen je hiervoor behoeden.

Hiernaast ziet u de fases die normaliter doorlopen moeten worden voor het waarborgen van het gewenste resultaat.

Voor creatieve processen worden andere middelen ingezet. Denk daarbij aan beeldonderzoek, moodboards, mindmaps, draadmodellen, musea bezoeken, analoog knippen en plakken, tijdschrift verzamelingen doorspitten, award winners ontleden, enz.

Het begeleiden van creativen bestaat voornamelijk uit het aangeven van een werk- en communicatie structuur die aanspoort om eerst buiten het gegeven kader te zoeken en daarna de dwingende trechter van randvoorwaarde in te duiken met behoud van de parels van de aanvankelijke zoektocht.